Danny Noppert laat zich (net niet) kisten en wint Nederlandse finale PC22

27 september 2023

Getty Images

Chistian Kist en Danny Noppert maakten van de finale van Players Championship 22 een Nederlands dartsfeestje. Al had Noppert iets meer lol dan Kist want The Freeze won: 8-7.


In de 6e leg van de finale kwam Noppert via de eerste break op een 4-2-voorsprong, met een 12-darter. Kist, winnaar van het BDO-wereldkampioenschap in 2012, brak terug en zo werd het 4-4.

Lelijk winnen
Daarna denderde de man uit Mariënberg door. Pats, weer een break; Noppert hing in de touwen: 6-4. Maar als iemand de kunst van 'winning ugly' verstaat, dan is het Noppert. Zonder groots te spelen kwam de Fries terug: 6-6.

Eindfase
Het werd 7-7 en dat betekende dat er een ultieme 15e leg aan te pas moest komen. En toen drukte Noppert plots het gaspedaal in: in 11 darts raffelde hij die af. Eindstand: 8-7.

PC22 in Barnsley
Deze 22e editie van het vloertoernooi vond plaats in Barnsley. Beide landgenoten schakelden onderweg enkele grote namen uit. Kist won in de halve finale bijvoorbeeld van Damon Heta (als 6e geplaatst) en Noppert rekende af met niemand minder dan de wereldkampioen, Michael Smith.

Noppert won eerder in 2023 de 2e editie van PC, ook in Barnsley. Het is zijn 5e PDC-titel.