Deze 5 darters hebben zich NU al gekwalificeerd voor het WK darts

23 augustus 2022

Lawrence Lustig/PDC

Het WK darts 2023 is nog ver weg, maar de eerste darters hebben hun plekje op het befaamde dartsfestijn al binnen. Hoe kan dat dan? Nou, verschillende regionale dartscircuits hebben hun WK-tickets al vergeven. Check hier de 5 darters die zich al hebben gekwalificeerd voor Ally Pally.


Het grootste gedeelte van de 96 darters op het WK darts komen trouwens gewoon van de wereldranglijst en de Pro Tour-ranking af. Via de internationale kwalificatietoernooien (of toernooireeksen) probeert de PDC de dartssport mondiaal te verbreden.

Internationale qualifiers
De Amerikaan Leonard Gates was er het eerst bij. Gates won het Noord-Amerikaans kampioenschap door PDC Tourkaarthouder Danny Baggish te verslaan en zal zijn debuut gaan maken op Ally Pally. Gates is vooral een grote speler in de softtip (op zo'n elektrisch bord).

Ook is de Australiër Raymond Smith opnieuw van de partij. De darter die op het afgelopen WK verraste door de 4e ronde te bereiken, won het kwalificatietoernooi van de DPA Satellite Tour. Dit was het eindtoernooi van een reeks van toernooien gehouden in de afzonderlijke Australische staten, in verband met corona.

Japanse verrassing
Nobuhiro Yamamoto is de minst bekendste naam van dit lijstje. Yamamoto verraste door het kwalificatietoernooi in Japan te winnen.

Darius Labanauskas en Daniel Larsson bleken recent de beste darters van de PDC Nordic en Baltic-tour, een reeks toernooien voor darters uit Scandinavië en de Baltische staten. De Litouwer Labanauskas zal voor de 5e keer op het WK staan, terwijl de Zweed Larsson er voor de 4e keer zal staan.

Wil je supersnel weten wanneer er weer een nieuwe darter zich heeft gekwalificeerd? Jetze Jan Idsardi houdt dat perfect bij op Twitter!