Fenomenaal! Martijn Kleermaker verslaat Joe Cullen in thriller en staat in 8e finales WK darts

28 december 2021

Martijn Kleermaker heeft zich na een thriller geplaatst voor de 8e finales van het WK darts. 'The Dutch Giant', nummer 50 van de wereld, versloeg Joe Cullen, 13e op de wereldranglijst, met 4-3 in sets.


In de 8e finales is James Wade de tegenstander. Wade hoefde in de 3e ronde niet te spelen vanwege de corona-besmetting van Vincent van der Voort.

Flitsende start
Kleermaker schoot uit de startblokken en wervelde over Cullen heen. De 30-jarige Nederlander stond al snel op een 3-0 voorsprong in sets. Vooral op de dubbels was Kleermaker in het begin van de wedstrijd ijzersterk.

Cullen trekt stand gelijk
Cullen bleef vechten en dat leverde hem eenvoudig de 4e set op. Kleermaker verloor langzaam de grip op de partij en Cullen kwam terug tot 3-3 in sets. In de beslissende 7e set haperde de motor van Cullen en was het bij de 3e matchdart, op de bullseye, raak voor Kleermaker. 'The Dutch Giant' won de beslissende set met 4-2 en kent een prachtig debuut bij het WK van de PDC. Vorig jaar moest hij het WK laten schieten nadat hij positief testte op het coronavirus.

Dirk van Duijvenbode plaatste zich maandag al voor de 8e finales. 3-voudig wereldkampioen Michael van Gerwen testte dinsdag positief op het coronavirus en moet het toernooi verlaten.. Danny Noppert verloor in de 3e ronde van Ryan Searle.

Check hier een uitgebreid interview met Kleermaker voorafgaand aan het WK darts!