Oud-kampioen Gerwyn Price uitgeschakeld op WK darts door Brendan Dolan

22:37, 28-12-2023 / Laatste Update: 19:56, 07-01-2024

Gerwyn Price is uitgeschakeld op het WK darts. Hij heeft in de 3e ronde met 4-2 verloren van Brendan Dolan. Price werd in 2021 wereldkampioen. Hij versloeg toen Gary Anderson in de finale. Die 2 hadden elkaar kunnen treffen in de volgende ronde.

De eerste 4 sets werden allemaal gehouden door de speler die hem begon. Op dat moment had Price eigenlijk ook al met een 4-0-overwinning op zijn hotelbed kunnen liggen. Price liet echter veel kansen liggen. Dolan deed daarentegen waar Dolan goed in is: profiteren van kansjes. Hij gooide in de partij meerdere mooie finishes om bij Price in de buurt te blijven.

Set van Price

Bij een 3-2-stand mocht Price beginnen aan de 6e set. In deze set speelde hij dramatisch. Dolan kwam op een 2-0-voorsprong en kreeg via de bullseye een matchdart. Hij miste en Price overleefde uiteindelijk nog 2 legs. Toen Price ook aan de 5e leg mocht beginnen leek het helemaal op te zijn bij The Iceman. Dolan liep eenvoudig weg en wist uiteindelijk via dubbel 20 de wedstrijd binnen te slepen.

Opvallend feitje

Ondanks de nederlaag van Price won hij de wedstrijd wel in legs. Namelijk met 14-13.