Jeffrey de Graaf na goed WK darts strijdbaar ten onder tegen Rob Cross

18:38, 27-12-2023 / Laatste Update: 19:19, 04-01-2024

Rob Cross en Jeffrey de Graaf sloten woensdag de 1e middagsessie na de kerst af. De 2 zaten redelijk dichtbij elkaar, maar uiteindelijk was Cross op de belangrijke momenten toch de sterkste. De wereldkampioen van 2018 was met 4-2 te sterk voor De Graaf. De Nederlandse-Zweed mag terugkijken op een goed WK darts, nadat hij won van Ritchie Edhouse en José de Sousa.

De Graaf begon de 1e set goed. Hij brak Cross in de 1e leg met een 13-darter. Toch werd hij snel weer teruggebroken en kwamen de heren tot 2-2. In de beslissende leg kreeg De Graaf nog een kansje op de bullseye, maar deze miste hij via de enkele bull. Cross profiteerde en wist via de dubbel 10 de 1e set binnen te hengelen.

In de 2e set ging het stukken minder met De Graaf. Hij liet hier en daar wat kansen liggen en verloor zijn eigen set met 3-0. In de 3e set deed De Graaf weer mee. Hij hield zijn eigen legs en wist een beslissende 5e leg van te dwingen. Hierin miste Cross setdart en kreeg De Graaf de kans om het af te maken. Dat deed hij ook met zijn laatste pijl en zo kwam hij terug tot een 2-1 achterstand.

De Graaf komt terug!

De Graaf had in de 4e set de kans om de stand terug te brengen naar 2-2. Ze hielden allebei hun eigen legs en het kwam opnieuw aan tot een 5e leg. Hierin liet De Graaf het na om in 5 beurten uit te gaan. Cross deed dit wel en kwam hierdoor een 3-1 in voorsprong.

De Engelsman mocht beginnen aan de 5e set om de wedstrijd binnen te slepen, maar Jeffrey de Graaf gaf niet op. Hij profiteerde van de kansen die Rob Cross hem liet. Zo brak hij naar 1-2 en hield hij daarna zijn eigen leg om de set binnen te slepen. Hij kwam daarmee terug tot een 3-2 achterstand in sets.

In de 6e set was het dan toch op voor Jeffrey de Graaf. In de 3e leg werd hij gebroken door Rob Cross en die breek kwam hij niet meer te boven. Cross maakte het de leg daarna af en sleepte daarmee de partij door het vuur. Ondanks dat mag Jeffrey de Graaf terugkijken op een fantastisch WK darts.