Luc Peters grijpt PDC-tourcard op dag 3 van Europese Q-School

14 januari 2022

Op dag 3 van de finalefase van de Q-School in Duitsland (Niedernhausen) heeft Luc Peters een PDC-tourcard gewonnen. De Limburger versloeg in de finale Mario Vandenbogaerde met 6-4. Check hier de stand in de EU Q-School Order of Merit 2022 na dag 3.


De Nederlanders lieten zich weer van hun beste kant zien deze vrijdag. In de 8e finale waren 9 van de 16 darters Nederlands en 5 van hen bereikten de kwartfinale. Kevin Doets (die in Zweden woont, lees daar hier meer over!) versloeg Davy Proosten (6-2), Derk Telnekes won van Michael Rasztovits (6-5), Luc Peter redde het net tegen Benito van der Pas (6-5) en Danny Jansen had geen moeite met Niels Heinsoe (6-1).

Kwartfinale
In de kwartfinale won Kevin Doets van Jesus Noguera (6-4), Luc Peters van Patrick Peters (6-3), Danny Jansen van Rowby-John Rodriguez (6-5) en verpestte de Belg Mario Vandenbogaerde het oranjefeestje door Derk Telnekes te verslaan (6-3).

Finale
Luc Peters drong door tot de finale door Danny Jansen uit te schakelen (6-4) en Mario Vandenbogaerde was te sterk voor Kevin Doets (6-3). Vervolgens won Luc Peters dus in de eindstrijd van de Belg Vandenbogaerde.

Jelle Klaasen
Voor de 37-jarige Jelle Klaasen is zaterdag, de slotdag, de opdracht helder: heel ver komen. Hij staat namelijk op 0 punten en alleen de top 11 van de ranking krijgt (naast de dagwinnaars) een PDC-tourkaart. Op dit moment heeft de nummer 11 4 punten.