Waanzinnige Luke Humphries sloopt Rob Cross in finale Grand Slam of Darts

19 november 2023

Luke Humphries heeft zondag op een indrukwekkende manier de Grand Slam of Darts gewonnen. Humphries kon de hele partij bijna niet missen en vernederde Rob Cross in de finale met 16-8. Het is de 2e grote titel voor de 28-jarige darter. Hij won vorige maand ook al de World Grand Prix.


Humphries was het hele toernooi in topvorm, maar speelde zondagmiddag in de halve finale een matige wedstrijd tegen James Wade. Hij won die wel en was in de avond weer helemaal bij de les. Datzelfde gold voor zijn tegenstander, want Humphries en Cross gooiden allebei een gemiddelde van ver boven de 100. Toch werd het nooit spannend.

170-finish
Humphries zette meteen de toon door de eerste 2 legs te winnen, maar Cross liet het publiek ontploffen met een schitterende 170-finish. Cross miste bij 2-3 een hele beurt op de dubbels en dat was meteen het begin van het einde. Humphries won 7 van de volgende 8 legs en het gat was geslagen.

Hoog niveau
Beide heren bleven een geweldig hoog gemiddelde gooien: allebei zaten ze rond de 103 per beurt. Een spannende wedstrijd zat er helaas niet in. Humphries bleef maar verder uitlopen en werd ook niet nerveus aan het einde. Cool Hand Luke won de partij uiteindelijk met 16-8.

Topfavoriet WK?
Humphries lijkt daarmee een grote kanshebber voor het WK dat volgende maand begint. De Engelsman won 2 grote toernooien en stond daarnaast ook in de halve finale van de World Matchplay en de World Series of Darts Finals. Aangezien Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price niet in topvorm zijn, is Humphries misschien wel de topfavoriet.