๐ŸŽฅ | Ontketende Michael van Gerwen laat NIETS heel van Dimitri Van den Bergh

5 mei 2021

Michael van Gerwen heeft bij avond 10 van de Premier League of Darts gehakt gemaakt van Dimitri Van den Bergh. De Nederlander gooide bijna 110 gemiddeld en was superieur met zijn finishes. Van Gerwen won uiteindelijk met 8-3.


Beide heren hadden 1 beurtje nodig voordat ze warm waren. Zowel Van den Bergh als Van Gerwen vulde het hokje van de triple-20 helemaal in hun 2e beurt. Het was de Nederlander die op voorsprong kwam in de leg van Van den Bergh. Van Gerwen timmerde een 126-finish in het bord. Hij verzilverde vervolgens de break door de lastige dubbel-7 met 1 pijl raak te gooien.

Van gas geven naar inkakken
Dat Van Gerwen er zin in had, bewees hij in leg 3 nog maar eens. Hij smeet een 123-finish uit door de laatste pijl wรฉรฉr midden in de bulls eye te gooien. Van den Bergh stond op een afstandje toe te kijken en hoopte stiekem dat hij nog terug mocht komen op 44, dat gebeurde niet. De Nederlander kende geen genade met zijn Belgische tegenstander, die niet eens zo slecht gooide (106,78).

Bij een 6-0 stand pakte Van den Bergh dan eindelijk een legje en zo voorkwam hij in ieder geval een whitewash. Daarna leek Van Gerwen even in de war en kwam Van den Bergh zelfs terug tot 6-3. Van Gerwen herstelde zich daarna met een 11-darter en gooide vervolgens de wedstrijd uit.