🎥 | Maik Kuivenhoven won PDC Tourkaart terug, maar kon geen feestje vieren: ‘Werd opeens ziek’

21 januari 2023

Maik Kuivenhoven won op Q-School zijn PDC Tourkaart terug. De 34-jarige darter uit Naaldwijk stond aan het einde van 2022 net niet in de top 64 van de wereld, en dus moest hij terug naar Q-School. Hij pakte zijn tourkaart al na 3 van de 4 dagen, maar kon geen feestje vieren. "In de avond werd ik opeens ziek", vertelde hij aan Pim Huberts van Sportnieuws.nl en Darts Actueel.


Lees ook: Niels Zonneveld stopt met baan na terugwinnen PDC Tourkaart op Q-School: ‘Ga vol voor het darten’

Kuivenhoven pakte zijn tourkaart via de ranglijst. Hij speelde zó goed dat hij de laatste dag zelfs kon overslaan. De 2-voudig deelnemer van het PDC WK had een lastige periode in 2022. Hij speelde op een hoog niveau, maar won weinig wedstrijd.

Frustrerend
"Dat is echt frustrerend. Dan denk je weleens: kan ik niet beter iets leuks doen met mijn vriendin en kinderen?", vertelde Kuivenhoven. "Gelukkig staat mijn vriendin vol achter mij, dus ik heb niet opgegeven." Naast het darten werkt Kuivenhoven fulltime als teamleider.

Geen bijnaam?
Al sinds 2019 speelt Kuivenhoven op het PDC-circuit. Toch heeft de darter nog geen bijnaam. "Gelukkig niet. Ik ben niet zo van bijnamen. Als het komt dan komt het, maar ik ga er niet 1 verzinnen", vertelde hij met een glimlach.