Michael van Gerwen van slag na verlies van Danny Noppert: ‘Hij noemde mij een valsspeler’

5 oktober 2021

Lawrence Lustig/PDC
Danny Noppert

Danny Noppert heeft voor een daverende verrassing gezorgd door in de 1e ronde Michael van Gerwen uit te schakelen. In Leicester was hij ook op mentaal vlak te sterk en won hij met 2-0. Van Gerwen raakte van slag door een verwijt van Noppert tijdens de wedstrijd. "Noppert noemde mij een valsspeler."


Van Gerwen was duidelijk niet in goede doen al vond hij dat hij de wedstrijd gewoon had moeten winnen. "Deze nederlaag heb ik helemaal aan mezelf te danken. Voor de break in de 1e set had ik het denk ik nog wel onder controle. Daarna draaide het om en zei Noppert ook nog dat ik een valsspeler ben, omdat ik aan het stampen was", zei Mighty Mike bij RTL7.

"Ik was een beetje over mijn toeren en dat mag niet gebeuren. Ik baal er zeker van dat hij zoiets zegt tegen mij, want als iemand niet een valsspeler is, dan ben ik het. Maar hij heeft goed gespeeld. Ik kan het alleen mezelf kwalijk nemen, niet hem.

Noppert zelf is zich van geen kwaad bewust. Hij geeft toe dat hij Van Geren aansprak over het op de grond stampen toen hij een beslissende dubbel moest gooien. Hij ontkent echter Van Gerwen een valsspeler te hebben genoemd.