Michael van Gerwen wint uitsloofpotje, pakt £25.000 en gaat als nummer 1 naar play-offs

27 mei 2021

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen gaat vrijdag als nummer 1 naar de play-offs. Daar hoefde de Nederlander zelf niet voor te spelen. Nathan Aspinall, nummer 2 op de ranglijst, ging eerder op de avond onderuit tegen Jose de Sousa. Daardoor is Van Gerwen ook 25.000 pond rijker. De Nederlander won na een uitsloofpotje van Peter Wright.


Het was een totaal andere wedstrijd dan op speeldag 2, toen Van Gerwen wel met ruime cijfers won (7-2) maar het spel niet om aan te gluren was van beide kanten. Dit keer begon het gelijk goed.

Sterke finishes
Van Gerwen kreeg in de leg van Wright de kans om meteen op voorsprong te komen, alleen dat verprutste hij. De Nederlander kreeg 84 niet in 3 pijlen uit. Wright profiteerde optimaal en gooide een lekkere 109-finish om mee te beginnen, Van Gerwen gaf gelijk antwoord door in zijn eigen leg 113 uit te gooien.

Bekijk ook: Knettergekke José de Sousa gooit DRIE keer tops om leg te winnen

Een paar legs later gooide de koploper van de Premier League ook nog eens 126 uit. Wright speelde nergens meer voor en hoopte een beetje de show te stelen. Hij wilde 170 uitgooien, wat nog niet eerder was gelukt tijdens deze Premier League. Daar kreeg Wright niet eens de kans voor, want Van Gerwen gooide voor hem 145 uit. Daarmee verzekerde de Nederlander zich van een puntje, een leg later was het klaar: 8-6.

Play-offs
Van Gerwen was tijdens de reguliere competitie de sterkste van allemaal, vrijdag mag hij zich als nummer 1 in de play-offs melden. Met hem mee gaan Jose de Sousa en Nathan Aspinall, die het sowieso tegen elkaar opnemen. De nummer 4 wordt Jonny Clayton of Dimitri Van den Bergh. Zij spelen later op de avond tegen elkaar. Voor Wright zat het toernooi er al een tijdje op.