Nederlanders geven masterclass op de Dutch Darts Masters: 6 Nederlanders in kwartfinales

25 juni 2022

Kelly Deckers/PDC
jermaine-wattimena-pdc-dutch-darts-masters

De 1e dag van de Dutch Darts Masters in Amsterdam is belachelijk goed verlopen voor de Nederlandse darters. Van de 9 Nederlandse darters die vrijdag in actie kwamen, bereikten er maar liefst 6 de kwartfinales. Alleen Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp overleefden de 1e ronde niet. Een overzicht!


Michael van Gerwen, die terugkeerde van een blessure, redde het niet tegen landgenoot Danny Noppert. Hij versloeg Mighty Mike namelijk met 6-4. Ook Ron Meulenkamp kon naar huis na een 6-2 verlies tegen Dimitri van den Bergh, terwijl Jeffrey de Zwaan met dezelfde cijfers verloor van James Wade.

Winnaars
De avond begon direct goed voor het Nederlandse thuispubliek, want Jermaine Wattimena stuntte tegen Jonny Clayton door hem met 6-5 te verslaan. Daarna was het de beurt aan Martijn Kleermaker, die de Ziggo Dome opnieuw liet ontploffen door Michael Smith te verslaan met 6-4.

Maik Kuivenhoven had in de 1e ronde weinig moeite met Fallon Sherrock. De Nederlander won met 6-1 en had daarmee een relatief eenvoudige 1e ronde. Vervolgens was het Vincent van der Voort die met 6-5 Gerwyn Price opzij zette, terwijl Dirk van Duijvenbode het aantal Nederlandse zeges op vrijdag op 6 zette door wereldkampioen Peter Wright af te serveren met 6-3.

Alle uitslagen
Jermaine Wattimena 6-5 Jonny Clayton
Maik Kuivenhoven 6-1 Fallon Sherrock
James Wade 6-2 Jeffrey de Zwaan
Vincent van der Voort 6-5 Gerwyn Price
Martijn Kleermaker 6-4 Michael Smith
Dimitri Van den Bergh 6-2 Ron Meulenkamp
Michael van Gerwen 4-6 Danny Noppert
Peter Wright 3-6 Dirk van Duijvenbode

De kwartfinales worden zaterdag vanaf 19.00 uur gespeeld. Check hier het programma!