Nederlands onderonsje: ijzersterke Van Duijvenbode walst over Van Gerwen heen

12 maart 2023

Pro Shots
Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode is de laatste Nederlander die nog actief is op de Players Championship 5. Aubergenius won onder andere van Michael van Gerwen. Raymond van Barneveld lag al snel uit het vloertoernooi.


Van Duijvenbode gooide met een razendknap gemiddelde van 115,70 toen hij won van de Engelsman Cameron Cartbee. Ook rekende hij af met Kevin Burness, Ronny Huybrechts, Ian White en dus Van Gerwen.

146-finish
In die partij wist Van Duijvenbode zijn landgenoot bij een 2-1-stand al vroeg te breken met een 146-finish, terwijl Van Gerwen op dubbel 16 stond te wachten. Een paar legs later maakte de nummer 11 van de wereldranglijst het af door ook 152 uit te gooien. Na een wedstrijd van 13 minuten werd het 6-2 voor Van Duijvenbode. Hij won met een gemiddelde van 102,38 per beurt, tegenover 101,91 van Mighty Mike. De finale speelt de Nederlander zondagavond tegen Ryan Searle.

Raymond van Barneveld
Van Barneveld gooide zichzelf in de eerste ronde van het toernooi al naar huis. De Nederlander verloor met 6-3 van Andrew Gilding, de man die onlangs de UK Open won. De 20-jarige Gian van Veen won eerder op de dag knap van James Wade in de 2e ronde.