PDC houdt voorlopig vast aan huidige Premier League-format

27 september 2022

Pro Shots
pdc-format-premier-league

Volgens de chief executive van de PDC, Matt Porter, zal het huidige format van de Premier League van de PDC nog een paar jaar blijven bestaan. Dat zegt hij tegen het Engelse Daily Star Sport. Er zullen wel een paar kleine veranderingen komen, maar de opzet van het houden van een mini-toernooi in elke speelronde blijft nog eventjes.


De Premier League Darts heeft al de nodige veranderingen gekend in de afgelopen jaren, maar het huidige format is populair bij de fans, aldus Porter. Hij baseert zich op vooral de toeschouwersaantallen.

Format
In het huidige format spelen elke speelronde 8 spelers eerst een kwartfinale, waarna halve finales en een finale volgen. De winnaar krijgt 5 punten, de verliezend finalist 3 en de 2 verliezend halve finalisten 2 punten.

Kritiek
Toch is er ook kritiek, want in een hoop kwartfinales stonden steeds dezelfde spelers tegenover elkaar. Voor 2023 zegt Porter dat de PDC gaat kijken naar een loting waarin spelers evenvaak tegen elkaar spelen in de 1e ronde. "In de Premier League zijn er altijd veranderingen geweest als het gaat om het aantal spelers, eliminaties en dat soort dingen. Volgende veranderingen zullen daarin niet verschillen."