🎥 | WK darts: Gabriel Clemens verrast en blaast Gerwyn Price van de oche

1 januari 2023

Gabriel Clemens heeft voor een daverende verrassing gezorgd op het PDC WK darts! De 39-jarige Duitser plaatste zich voor de halve finale na een mega-stunt tegen favoriet Gerwyn Price: 5-1!


De 37-jarige Welshman - de nummer 1 van de wereld - opende de wedstrijd nog met een heerlijke 1e leg (140 finish) en pakte de 1e set, maar moest daarna achter Clemens aan. Naarmate de partij vorderde, kwam de Duitser steeds beter in zijn spel en krikte hij zijn scorende gemiddelde leg voor leg op.

Kletterende Clemens
Clemens zette zijn topvorm door en ging finishend steeds beter gooien. Zo pakte hij de set van Price af en ging de break in met een 1-3-voorsprong. Price, die volop werd uitgefloten en -gejoeld door het publiek, zette - bij uitzondering - van gekkigheid maar een koptelefoon op maar de gadget hielp niet.

In de volgende set, die wederom naar The German Giant ging, ging de koptelefoon weer af en werden deze vervangen door groene oordoppen. Het publiek daarentegen bleef joelen en voor Clemens juichen.

Exit Price
Die laatste gooide zich dan ook op zijn 1e matchdart soeverein naar een historische plek in de halve finale. Net als vorig jaar vond Price zijn WK-Waterloo in de kwartfinale.Wil jij volgend jaar zelf genieten van de sfeer en het schitterende darten in Ally Pally? Met Sportreizen.com ben je altijd verzekerd van officiële tickets. Schrijf je hier in om als eerste op de hoogte gebracht te worden van alle mogelijkheden voor zo'n heerlijke reis naar het WK darts in Londen!