🎯 | Players Championship: hoe werkt dat ook alweer?

25 februari 2021

BSR Agency
Players Championship Finals

Raymond van Barneveld kwam donderdag in actie bij het 1e PDC-toernooi van het jaar: de Players Championship. Hij werd in de 1e ronde nét aan uitgeschakeld door Stephen Bunting: 6-5.


In totaal zijn er 30 rondes van de Players Championship, deze week is de 1e ronde. Aan de vloertoernooien doen alle 128 darters met een Tour Card mee.

Een Tour Card krijg je voor 2 jaar. De beste 64 darters van de wereld krijgen er 1, de anderen moeten een ticket zien te bemachtigen via de Q School van de PDC. Raymond van Barneveld heeft zo ook zijn ticket verdiend.

Via die vloertoernooien sprokkelen de darters geld bij elkaar. En dat geld is om 2 redenen enorm handig. Ten eerste omdat je daardoor hoger op de ranglijst komt (de ranking is gebaseerd op het gewonnen prijzengeld van een darter). En ten tweede mogen de 64 darters die het meeste geld hebben verdiend op de Players Championship, meedoen aan de PC Finals.

Finals
De PC Finals is een van de 7 majortoernooien in het darten. De finaleronde wordt eind november pas gespeeld. Michael van Gerwen won de major veruit het vaakst: 6 keer. Phil Taylor volgt op plek 2 met 3 eindzeges. Voor de rest won geen enkele darter het toernooi vaker dan 1 keer.