Ratajski beunt zich langs Rydz en gaat naar halve finale World Matchplay

22 juli 2021

Lawrence Lustig/PDC

Krzysztof Ratajski is halve finalist op de World Matchplay! Donderdagavond won hij van Callan Rydz in de kwartfinale: 16-8. De Poolse darter zal het in de halve eindstrijd opnemen tegen Gerwyn Price of Dimitri van den Bergh. Zij spelen later op donderdagavond tegen elkaar.


Het niveau van beide heren lag niet bijzonder hoog. Rydz had na 10 legs niet eens een gemiddelde van 85, bij Ratajski lag dat net boven de 90. De score was na 10 legs overigens 7-3 in het voordeel van de Pool.


Na de pauze - de darters krijgen om de 5 legs tijd voor een plas- en drinkpauze - deed Rydz meteen wat terug: 7-4. Terug in de wedstrijd? Niet per se. Ratajski gooide meteen een 11-darter om er weer 8-4 van te maken. En even later gooide de Pool 105 uit met 3 pijlen: 9-5.


Uiteindelijk won Ratajski zonder al te veel moeite met 16-8. Zijn 15e leg pakte-ie door 141 uit te gooien.


Road to the semi final
Ratajski versloeg Brendan Dolan, Luke Humphries en nu dus Rydz op zijn weg naar de halve finale. Price of Van den Bergh zal zijn volgende tegenstander zijn. Michael van Gerwen komt vrijdag in actie op de World Matchplay. De Nederlander neemt het in de kwartfinale op tegen Nathan Aspinall.

Grootse prestatie
Voor Ratajski is het behalen van de halve finale van de World Matchplay een grootse prestatie. Dit jaar speelde hij al de kwartfinale van het WK, vorig jaar schopte hij het tot de kwartfinale van de Matchplay. Ratajski won bij de PDC alleen 4 Player Championships.