Rob Cross moet tot het uiterste gaan op WK darts, maar wint partij met hoogst mogelijke finish

Sjors Tanis • 22:48, 28-12-2021 / Laatste Update: 23:29, 11-12-2023

Rob Cross heeft zich geplaatst voor de 8e finales van het WK darts. De Engelsman, wereldkampioen van 2018, won in de 3e ronde in een prachtige partij met 4-3 in sets van de Noord-Ier Daryl Gurney.

In de 8e finales wacht Peter Wright of Damon Heta. Cross was in de 2e ronde nog met 3-1 te sterk voor Raymond van Barneveld.

Goede start Cross

'Voltage', zoals de bijnaam van Cross luidt, begon sterk en liep weg bij Gurney. Cross kwam op een 2-0 en 3-1 voorsprong en leek onbedreigd op weg naar een plek bij de laatste 16.

3 gemiste matchdarts, tóch winst via 170

Bij de stand van 3-2 in sets kreeg Cross 3 matchdarts, maar de 31-jarige Engelsman miste die kansen. Gurney profiteerde en maakte er 3-3 van. In de beslissende 7e set kwam Cross toch weer bovendrijven. 'Voltage' besliste de spannende wedstrijd in stijl met de hoogst mogelijke finish van 170!