🎥 | Sensatie op de UK Open: Andrew Gilding verslaat Michael van Gerwen in finale

6 maart 2023

Michael van Gerwen heeft zich zondagavond flink laten verrassen in de finale van de UK Open. En dat was geen fijne verrassing! De Nederlander verloor in de beslissende laatste leg van Andrew Gilding: 11-10 en dat is een behoorlijke sensatie!


Van Gerwen ging als 3-voudig winnaar van het toernooi de finale in en had bovendien in de halve finale 'Dancing' Dimitri van den Bergh nog verslagen. Gilding profiteerde in het toernooi van een gunstige loting, maar stond daarnaast ook gewoon heel goed te spelen en dat bleek ook in de finale!

De Engelsman ging de 1e break in met een 4-2-voorsprong, maar Mighty Mike pakte daarna 4 legs op rij. De groene sloopkogel leek daarmee op weg richting de eindzege, maar Gilding knokte zich terug richting 9-9. Michael van Gerwen mistte vervolgens in de allesbeslissende laatste leg 1 matchdart, waarna 'Goldfinger' de dubbel wel gooide en zo een unieke prestatie leverde.

Mooiste prestatie uit carrière
Voor de 52-jarige Gilding is het pas zijn 1e eindzege op een tv-toernooi van de PDC in zijn dartscarrière. Alleen in 2011 wist hij de vrij onbelangrijke Gibraltar Open te winnen, maar dat toernooi was een WDF-toernooi. De Engelsman maakt door de zege een reuzenstap op de PDC Order of Merit: van een 41e naar een 25e plek. Gilding liet na afloop weten dat dit het mooiste moment uit zijn carrière was.