Showmannetje Gates gooit Nentjes naar huis op WK darts

19 december 2022

Getty Images

Showpaardje Leonard Gates had het heerlijk naar zijn zin op het podium van Alexandra Palace. Na een stroeve start gooide hij uiteindelijk Geert Nentjes naar huis op het WK darts, in de 1e ronde: 3-1. Gates neemt het in de 2e ronde op tegen Stephen Bunting.


Soulger Gates kwam binnen met een bang: hij zweepte het publiek op en kwam direct met 2-0 voor in legs. Nentjes, de man van Urk, werd wakker en kwam terug tot 2-2. En uiteindelijk flikte hij het om zijn Amerikaanse tegenstander te breken: 3-2 in legs, 1-0 in sets!


Nentjes was in de 2e set niet zo sterk op de dubbels, maar scorend wel beter. Het leverde een voorsprong van 2-1 voor Gates op, waarna beide darters héél veel dubbels misten. Uiteindelijk gooide de Amerikaan D1 uit: 3-1 in legs, 1-1 in sets.

128-finish!
En Gates ging vrolijk verder, want Nentjes wist die dubbels maar niet te vinden. In de 3e set kwam zijn tegenstander op een 2-0-voorsprong in legs. En hij finishte in stijl met een 128-finish! 3-0 in legs, 2-1 in sets voor de Amerikaan.


Nentjes leek het helemaal kwijt en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Gates. De Amerikaan vierde nog een klein feestje met het publiek in Ally Pally. Kleine sidenote: beide heren gooiden rond de 80 gemiddeld.