🎥 | Van den Bergh wint van Aspinall: ideaal scenario voor Van Gerwen

6 mei 2021

Lawrence Lustig/PDC

In een rechtstreeks duel om de (mede)koppositie heeft Dimitri van den Bergh gewonnen van Nathan Aspinall. De Engelsman kon flink uitlopen in de Premier League of Darts, maar de Belg won: 8-6.


Door de zege van Van den Bergh kan Michael van Gerwen - bij een overwinning donderdagavond op Jonny Clayton - medekoploper worden. Van den Bergh en Aspinall staan nu beiden op 15 punten.

Shanghai 20
De eerste 2 legs gingen met de darts mee. Oftewel: degene die de leg begon, won 'm ook. Eerst was dat Aspinall, daarna Van den Bergh. De Belg gooide een 'Shanghai 20': T20, S20 & D20. Daarna zorgde Van den Bergh met een break voor een 2-1 voorsprong.


Van den Bergh breidde zijn voorsprong langzaam uit naar 4-2. De Belg kon vervolgens niet weglopen bij zijn tegenstander. 3 legs later stond het bijvoorbeeld 5-4. Maar Van den Bergh gooide wel even 136 uit!


Hoewel het gemiddelde van Aspinall hoger lag dan dat van Van den Bergh, ging laatstgenoemde er toch met de overwinning vandoor. Het werd uiteindelijk 8-6, waardoor Aspinall alleen nog op doelsaldo vóór Van den Bergh staat.