Van Duijvenbode verliest ondanks knappe comebacks in finale Players Championship 12

27 april 2021

Dirk van Duijvenbode heeft nét niet zijn 2e PDC-titel op rij gepakt. De Nederlander verloor na een bloedstollende finale van de Belg Dimitri Van den Bergh. Beide darters gingen tot het gaatje, Van den Bergh was in de allesbeslissende leg de betere: 7-8.


Van Duijvenbode kende weer een prima dagje in het Duitse Niederhausen. De Nederlander won maandag nog Players Championship 11, helaas voor hem kon hij een dag later niet ook nog eens PC12 pakken.

Dubbele comeback
Van Duijvenbode had een slow start in de finale, binnen de kortste keren keek hij tegen een 3-0 én 4-1 achterstand aan. De Nederlander herstelde zich knap en kwam nog terug tot 5-5. Daarna liet Van den Bergh zien hoe goed hij kan darten. Hij gooide een 116- en 104-finish achter elkaar: 7-5.

Van Duijvenbode gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht zich nogmaals terug tot 7-7. In de allesbeslissende leg stond de spanning er goed op. Beide darters begonnen scorend erg matig en gooiden even later een 180. Van den Bergh pleurde vervolgens 156 en mocht daarna vanaf 24 gooien voor de wedstrijd. De Belg faalde niet en won daardoor van Van Duijvenbode.