Van Gerwen verslaat praatjesmaker Wright in wedstrijd met ongebruikelijke gemiddeldes

6 april 2021

Michael van Gerwen heeft zijn 1e zege in de Premier League te pakken, maar vraag niet hoe. Op papier was het een mooi affiche tegen de nummer 3 van de wereld, Peter Wright. Het werd alleen alles behalve een hoogstaande wedstrijd. Dat zal Van Gerwen weinig schelen, hij won met 7-2.


De Nederlander begon slordig aan zijn partij tegen Wright, die onlangs nog wat pikante uitspraken over hem deed. Van Gerwen leverde gelijk z'n eigen leg in. Toch lukte het Wright niet om de break te verzilveren. De openingsfase was slordig van beide kanten, met weinig hoge scores.

Van Gerwen was de 1e speler die wat beter ging scoren, niet fenomenaal. Daardoor nam hij vlot afstand van Wright, die werkelijk geen enkele pijl fatsoenlijk in het bord kreeg. Van Gerwen won met een gemiddelde van 92,1 en was daarmee nog flink beter dan zijn tegenstander: 88,4.

Woensdagavond neemt Van Gerwen het op tegen Rob Cross.

Grote praatjes Wright
De Nederlandse darter was misschien van te voren extra geprikkeld vanwege de uitspraken die Wright onlangs deed, maar waar de Engelsman toch enigszins op terugkwam. Wright riep: "Hij wint dit jaar geen televisietoernooi. Er lopen momenteel te veel goede spelers rond. Hij zou hier moeten zijn om te trainen", doelde Wright op een vloertoernooi in februari.

Niet veel later slikte Wright die woorden toch weer in. "Het zou anders zijn als Michael in vorm was. Alleen omdat Michael op dit moment niet helemaal raakt wat hij wil raken, hebben we het over de rest van ons."