๐ŸŽฅ | Van Gerwen verslaat Wade en zet Aspinall en Van den Bergh onder druk

7 mei 2021

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft al zijn potjes in de Premier League deze week gewonnen! Op de laatste dag (vrijdag) werd James Wade aan de kant gezet: 8-3. Door zijn goede week staat Van Gerwen nu bovenaan in de Premier League of Darts. Nathan Aspinall en Dimitri van den Bergh kunnen later op vrijdagavond nog wel gelijk komen.


Wade bood waardig tegenstand aan Van Gerwen. Zo stond het na 4 legs bijvoorbeeld gelijk: 2-2. Vervolgens liep de Nederlander wel uit naar 4-2. Zijn 3e leg kreeg hij overigens een beetje cadeau:


Omdat Wade even verzwakte, pakte Van Gerwen lekker door. Binnen no-time gooide Mighty Mike de 5-2 en de 6-2 in het bord. Zijn 6e leg pakte hij door 104 uit te gooien. Eerder gooide hij ook al 135 uit:


Van Gerwen hoefde vervolgens nog maar 1 leg weg te geven. Hij beunde lekker door en won uiteindelijk met 8-3. Wat een klasse!

Stand
Door de zege komt Van Gerwen op 17 punten. Aspinall (tegen Jonny Clayton) en Van den Bergh (tegen Gary Anderson) kunnen bij een zege op gelijke hoogte komen met de Nederlander. De Premier League gaat op 24 mei weer verder.