Van Gerwen wint knetterdolle wedstrijd van De Sousa

21 april 2021

Michael van Gerwen en José De Sousa hebben er woensdagavond een KNETTERDOLLE wedstrijd van gemaakt. De 180's vlogen ons om de oren, de gemiddeldes lagen lange tijd waanzinnig hoog. Na een wedstrijd om je vingers bij af te likken was Van Gerwen de uiteindelijke winnaar: 7-4.


Vanaf de start was het chaos. Van Gerwen ging als een dolle van start, De Sousa ging lekker mee. In de 1e leg ramde de Nederlander een heerlijke 125-finish in het bord. De toon was daarmee gezet. Tot 2-2 ging het heerlijk gelijk op.

Duizelingwekkende gemiddeldes
Bij een 3-2 stand wist Van Gerwen zijn tegenstander voor het eerst te breken. 'BOOOOOM', schreeuwde Van Gerwen zoals we dat van 'm kennen. Daarna gingen de darters vrolijk verder met smijten, letterlijk smijten. In leg 7 gooiden ze bijvoorbeeld allebei 2 keer een 180, maar het was Van Gerwen die 'm met een 11-darter binnen wist te slepen: 5-2.

De laatste leg van de wedstrijd was precies het tegenovergestelde van wat we eigenlijk de hele wedstrijd zagen. Toch pleurde Van Gerwen er nog een 180 in, waarna hij de kans kreeg om de wedstrijd te beslissen. De Nederlander miste 2 matchdarts, maar kreeg nog een kans van de Portugees. Dubbel-8 vloog er vervolgens met 1 pijl in, KLAAR!

De statistieken:

Gemiddelde Van Gerwen: 104,72
180's gegooid: 7
Hoogste finish: 125

Gemiddelde De Sousa: 98,69
180's gegooid: 7
Hoogste finish: 66