Vrouw van Peter Wright dacht dat ze doodging: ‘Het zijn vreselijke weken geweest’

30 november 2022

Getty Images

De huidige wereldkampioen Peter Wright kent bepaald geen vlekkeloze voorbereiding op het WK dat op 15 december begint in het Londense Alexandra Palace. Snakebite ging de voorbije weken ziekenhuis in, ziekenhuis uit vanwege zijn zieke vrouw Joanne. Dinsdag moest ze daags nadat ze was ontslagen uit het hospitaal wéér terug.


"Het zijn een paar vreselijke weken geweest", benadrukte Wright vorige week in The Sun. "Jo verkeerde in absolute doodsangst en vertelde me dat ze bang was dat ze doodging omdat de pijn zo erg was."

Ziekte
Lang was er onduidelijk wat Joanne nou mankeerde, maar uiteindelijk bleek in het ziekenhuis dat ze een scheur in de galbuis had. Vervolgens kreeg de vrouw van Wright ook nog te maken met uitdrogingsverschijnselen en een ingeklapte long.

Joanne werd ziek tijdens de Grand Slam of Darts en om die reden sloeg Wright een week later de Players Championship Finals over. Op 15 december begint voor hem het WK. Als titelhouder speelt hij in de 2e ronde tegen Mickey Mansell of Ben Robb.

Door de ziekte van zijn vrouw moet je niet raar opkijken als Wright minder uitgedost op het WK verschijnt. Jo doet namelijk altijd het haar van haar man voor zijn partijen.

Lees ook: Dit is de loting voor het WK darts 2023