Wessel Nijman verliest bij debuut op WK darts van Steve Beaton

getty images

22:10, 19-12-2023 / Laatste Update: 04:18, 08-01-2024

Wessel Nijman nam het tijdens zijn debuut op het WK darts op tegen Steve Beaton, die zijn 33e WK speelde. Nijman leek goed aan de wedstrijd te beginnen, maar vooral de druk en de dubbels leken de jonge Nederlander teveel te worden. De schat van ervaring die Beaton bezit hebben hem voor een groot deel de overwinning bezorgd. ‘The Bronzed Adonis’ speelt in de 2e ronde tegen Daryl Gurney.

Wessel Nijman is 2,5 jaar geschorst geweest vanwege matchfixing. Het publiek leek dat niet helemaal vergeten te zijn. Toen Nijman wat dubbels miste leidde dit tot hilariteit bij het publiek. Later in de partij kwam dit een aantal keer terug.

Sterk begin

Nijman begon goed aan de partij door zijn 1e pijl op de dubbel gelijk raak te gooien. Nadat Nijman verzuimde om op een 2-0 voorsprong te komen brak Beaton de Nederlander later in de set naar een 1-2 stand in het voordeel van Beaton. Nijman kreeg de leg daarna nog 3 kansen om terug tot 2-2 te komen. Ook dit liet hij na, waarna Beaton de set binnen sleepte.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

In de 2e set gingen de mannen erg gelijk op. De eigen legs werden eenvoudig gehouden, waarna we naar een 5e en beslissende leg gingen. Het verschil werd eigenlijk al in de 1e beurt gemaakt. Beaton begon met 180, terwijl Nijman slechts 43 gooide. De Engelsman ging soeverein door en sleepte uiteindelijk vanaf 36 de 2e set binnen.

Nijman ten onder

In de 3e set was het eenrichtingsverkeer voor Wessel Nijman. Hij brak Beaton in de 2e leg en trok hem daarna door naar 3-0 overwinning. Ook de 4e set werd goed begonnen door Nijman. Hij kwam 2-0 voor, maar gaf het daarna helemaal weg. Beaton gooide een aantal belangrijke pijlen en wist een 5e leg af te dwingen. De tripples waren op voor Nijman in deze leg. Beaton liep ver weg van Nijman en bij zijn 7e matchdart gooide de 'Bronzed Adonis' zichzelf naar de 2e ronde.