3-voudig WK-winnaar John Part doet mee aan Q-School
i

Getty Images

3-voudig WK-winnaar John Part doet mee aan Q-School

Brian Vesseur • 13:09, 05-01-2024 / Laatste Update: 07:32, 15-01-2024

John Part is van 8 tot en met 14 januari te zien op de Qualifying School in Milton Keynes. De voormalig darter uit Canada, die liefst drie keer het WK won, heeft een ticket gekregen wegens zijn bewezen diensten. Part werd eenmaal wereldkampioen bij de BDO en twee keer bij de PDC.

De glorietijden van Part waren aan het einde van de jaren '90 en in de eerste tien jaar van deze eeuw. Part stopte officieel pas in 2020 met darten bij de PDC, maar was al een tijdlang niet meer van zijn oude niveau. Overigens probeerde de 57-jarige Canadees in januari 2022 ook al een PDC Tourkaart te bemachtigen, maar dat mislukte toen.

Q-School

De Q-School wordt altijd opgedeeld in twee edities: een in het Verenigd Koninkrijk en de ander in Europa. Part doet, net als bijvoorbeeld Fallon Sherrock, mee aan de UK-editie. Hij moet daar allereerst de First Stage overleven, om zich daarna te voegen bij de Final Stage. In die laatste fase zitten al 'gevestigde' namen als John Henderson bij de (UK-editie) en Chris Landman, Christian Kist en Bradley Roes (EU-editie).

Er liggen naar schatting rond de 32 Tourkaarten klaar.