🎥 | Nederlanders krijgen 9-darters om de oren in 1e ronde Players Championship 20

Sjors Tanis • 16:18, 08-07-2021 / Laatste Update: 17:21, 13-12-2023

Players Championship 20 is begonnen, en hoe! In de 1e ronde van het laatste toernooitje in Super Series 5 gooiden zowel Kim Huybrechts als Gabriel Clemens een 9-darter.

Check hierboven de beelden van de 9-darter van Clemens tegen Jelle Klaasen! De Nederlander verloor overigens met 6-3 van Clemens.

Huybrechts ook tegen Nederlander

Klaasen was niet het enige 'slachtoffer' van een 9-darter. Dirk van Duijvenbode kreeg een perfecte leg om de oren tegen de Belg Huybrechts. Van Duijvenbode ging ook onderuit in de openingsronde: 6-2.

Hoe verging het andere Nederlanders?

Net als Klaasen en Van Duijvenbode verloren ook Berry van Peer, Geert Nentjes, Jeffrey de Zwaan, Derk Telnekes en Ron Meulenkamp in de 1e ronde.

Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Martijn Kleermaker, Maik Kuivenhoven, Danny Noppert, Kevin Doets, Luc Peters, Niels Zonneveld en Jermaine Wattimena plaatsten zich wel voor de 2e ronde.

2e ronde

In de 2e ronde won Van Gerwen heel overtuigend met 6-1 van John Henderson. 'Mighty Mike' kwam in die partij tot een gemiddelde van 113 punten, netjes! Kleermaker en Peters speelden tegen elkaar, net zoals Noppert en Doets. Kleermaker versloeg Peters met 6-1 en Noppert won met 6-2 van Doets.

'Barney' behaalde de 3e ronde door oud-wereldkampioen Rob Cross overtuigend met 6-2 te verslaan. Ook Zonneveld en Wattimena wonnen hun partij in de 2e ronde, Kuivenhoven en Van der Voort gingen onderuit.