Alle overgebleven Nederlanders in actie op WK darts op vrijdag 29 december
i

Getty Images

Alle overgebleven Nederlanders in actie op WK darts op vrijdag 29 december

Brian Vesseur • 10:17, 29-12-2023 / Laatste Update: 19:30, 04-01-2024

Het wordt een héél belangrijke dag voor Nederland op het WK darts. Er zijn nog drie Nederlandse darters in de race om de wereldtitel en ze komen allemaal op vrijdag 29 december in actie. Berry van Peer en Raymond van Barneveld spelen in de middag hun derderondewedstrijd, Michael van Gerwen komt 's avonds al in actie in de achtste finale.

Van Gerwen is voortvarend van start gegaan op het WK, door zijn beide wedstrijden te winnen met een whitewash. Keane Barry werd met 3-0 naar huis gestuurd en een ronde later moest landgenoot Richard Veenstra (4-0) eraan geloven. Maar hetzelfde geldt vrijdagavond voor zijn tegenstander, Stephen Bunting.

De Engelsman, die wat wegheeft van Family Guy-hoofdrolspeler Peter Griffin, won met 4-0 van Florian Hempel en met 3-0 van Ryan Joyce. In beide wedstrijden gooide Bunting een gemiddelde van boven de 100.

Berry van Peer

Van Peer trapt de middagsessie om 13.40 uur af tegen Damon Heta, de nummer 10 van de wereld. Maar Van Peer verraste eerder al door Luke Woodhouse en Josh Rock uit te schakelen. Heta is niks om bang voor te zijn, dus! De winnaar van dit duel neemt het in de achtste finale op tegen Scott Williams.

Raymond van Barneveld

Jonny Clayton en Krzysztof Ratajski komen na Van Peer in actie, vervolgens is de beurt aan Van Barneveld. De dartslegende neemt het op tegen Jim Wiliams. Ook de Welshman gaf dit toernooi nog geen set weg. In de tweede ronde veegde hij Peter Wright met 3-0 van het Ally Pally-podium af! De winnaar van dit duel speelt tegen de 16-jarige sensatie Luke Littler.

LEES OOK: Luke Littler droomt vooruit: ‘Het zou ongekend zijn tegen Barney te spelen’