Barney bewijst op slotdag Q-School nog maar een keer dat hij lekker in vorm is
i

Getty Images

Barney bewijst op slotdag Q-School nog maar een keer dat hij lekker in vorm is

Bart van der Wijst • 17:24, 10-02-2021 / Laatste Update: 23:48, 07-01-2024

Raymond van Barneveld is een stap dichterbij zijn comeback als darter. De 53-jarige Hagenees pakte op de laatste dag van deel 1 van Q-School definitief een ticket voor de Final Stage. Die laatste fase kon Barney na een superieure week eigenlijk al niet meer ontlopen.

Tijdens de eerste 2 dagen van Q-School greep Van Barneveld telkens net naast een ticket voor de Final Stage. Op de openingsdag werd hij op lullige wijze uitgeschakeld in de 8e finales, een dag later ging het mis in de kwartfinales. Dat terwijl een plek bij de laatste 4 voldoende was om door te gaan.

Lees ook: Zo werkt Q-School door corona in 2021

Van Barneveld harkte tijdens die 2 dagen wel al genoeg punten binnen dat hij een plek bij de laatste fase van Q-School verdiende. Doordat Barney nu een definitief ticket heeft, kan iemand anders die via de puntenweg

Superweek

Tijdens de voorbije dagen liet Van Barneveld al zien dat hij flink gemotiveerd is om terug te keren bij de PDC. Dat liet hij in een interview met Sportnieuws. ook weten. Met gemiddeldes boven de 100 en whitewashes showde Van Barneveld waarom hij 5-voudig wereldkampioen is.

Op de laatste dag mocht Van Barneveld een ronde overslaan, maar daarna ging de gaskraan flink open. Hij versloeg landgenoot Erwin Ziermeier met 6-0, veegde Dennie Olde Kalter met een gemiddelde van 102 van het bord en bereikte via Mindaugas Barauskas (6-1) de kwartfinales. Daarin won hij met 95 gemiddeld van de Belg Kenny Neyens.

Van Barneveld noteerde een toernooigemiddelde van 87

Aanstaande zondag begint de laatste fase van Q-School. Daar zijn 29 tourkaarten te verdienen. Van Barneveld gaat daar de strijd aan met 128 andere darters die een tourkaart willen (terug)verdienen.