Barney is begonnen aan zijn terugkeer op het hoogste dartpodium
i

Getty Images

Barney is begonnen aan zijn terugkeer op het hoogste dartpodium

Brian Vesseur • 19:32, 07-02-2021 / Laatste Update: 19:36, 04-01-2024

Raymond van Barneveld gaat er alles aan doen om straks weer op de beste darttoernooien mee te doen. Allereerst moet hij daarvoor meedoen aan de Q School. Hij is er helemaal klaar voor, zegt-ie tegen NU.nl. "Ik heb 5 keer per week met Jeffrey de Zwaan getraind."

Barney heeft vertrouwen in zijn eigen kunnen, maar vindt het moeilijk om in te schatten hoe goed zijn tegenstanders zijn. "We hebben grote stappen gemaakt. Ik heb het aardig goed gedaan tegen Jeffrey, maar je hebt geen idee wat het niveau is van de andere spelers op Q School."

Doel 1 is een Tourkaart halen, die je verdient als je het goed genoeg doet op de Q School. Dat doe je in eerste instantie door op 1 van de 3 speeldagen de halve finale te halen, of bij de beste 43 darters te zitten. Dan kom je in de finaleronde terecht. Daarna wil hij tussen de profs het goed genoeg doen op de toernooien (Pro Tour) om mee te kunnen doen aan het WK.

"Het belangrijkste is dat ik niemand ga onderschatten op Q-School. Neem José de Sousa en Krzysztof Ratajski. Ook zij zijn daar begonnen en staan nu in de top zestien op de wereldranglijst."