Barney vertelt waarom het minder liep tegen Jim Williams: 'Dat probeer ik íedere keer uit te leggen'
i

PDC Darts

Barney vertelt waarom het minder liep tegen Jim Williams: 'Dat probeer ik íedere keer uit te leggen'

Bart van der Wijst • 19:17, 29-12-2023 / Laatste Update: 07:44, 05-01-2024

Raymond van Barneveld boekte vrijdagmiddag een plekje in de vierde ronde van het WK darts. Moeizaam was het bij de Nederlander, die desondanks wel met 4-1 won van Jim Williams. Na afloop nam hij ruim de tijd om Viaplay te woord te staan, daar toverde hij weer wat mooie quotes tevoorschijn.

"Heel apart. Zestig, zestig, zestig. Ik denk niet dat ik zo veel zestigers heb gegooid tijdens het ingooien", sprak Barney, die al om 11.30 uur in Ally Pally was. "Ingooien. Pers, pers, pers. Ik voelde me onrustig. Best wel raar, want ik voelde me best wel goed met deze set-up", aldus de Nederlander.

Missende Williams

Williams begon de partij nog goed. Zijn allereerste pijl op een dubbel was raak om 135 uit te gooien. "Die komt natuurlijk wel even aan", analyseerde Van Barneveld, die zijn tegenstander vervolgens pijlen zag missen om op 1-0 in sets te komen. "Daar kom ik héél goed weg. Ik heb ook wel naar boven geroepen een paar keer", ging Barney verder, die wel steeds beter in zijn ritme kwam. "Maar het was zeker niet alles."

Verschil

Hoe kwam het dan dat Van Barneveld deze keer niet zo goed gooide? "Dat probeer ik íedere keer uit te leggen. Elke keer weer. Een middag- of avondwedstrijd is een wereld van verschil. Je hebt minder tijd om je voor te bereiden, minder tijd voor goede voeding", benadrukte Barney.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld op het WK darts

"Het is heel lastig om aan te geven wat mijn niveau is. Ik heb elke dag getraind, ook met kerst. En echt keihard getraind en dan krijg je op een gegeven moment toch dit", zei Van Barneveld, die zich geen zorgen maakt verder. "Je ziet toch dat je met hard werken toch nog hier (vierde ronde, red.) kan staan. Daar ben ik blij mee en trots op."

Littler

In de volgende ronde treft Van Barneveld de jonge Luke Littler. "Ik kan echt niet wachten om tegen deze jonge gozer te spelen, echt waanzinnig."

Bekijk hier het volledige interview van Barney terug: