'Berry van Peer geplaatst voor Lakeside, deelname voorlopig een twijfelgeval'

Trevor Wagener • 13:46, 22-08-2023 / Laatste Update: 04:11, 12-12-2023

Darter Berry van Peer won het voorbije weekend de WDF Swedish Masters door in de finale met 6-5 te winnen van de dolende Duitser Liam Maendl-Lawrance. Hierdoor plaatste de Nederlander zich virtueel voor het WDF-wereldkampioenschap op Lakeside van aankomende december. Of 'Bionic' daar aan mee gaat doen, is nog maar de vraag.

De 27-jarige pijlensmijter uit Roosendaal heeft namelijk een kans om op het PDC WK uit te kunnen komen. Dat moet dan uitwijzen aan de hand van zijn prestaties op de PDC Challenge Tour, met daarbij een Tour Card voor de seizoenen van 2024 en 2025. Welk WK Van Peer gaat spelen, heeft los van resultaten ook te maken met de toernooidata.

Welk WK voor Van Peer?

Doordat Lakeside vóór het PDC WK valt, zou dat in de regel geen problemen op moeten leveren. Vanwege onder meer het niveauverschil zou het andersom wél tot onsportievere momenten kunnen leiden. Dartsnieuws.com meende dat de WDF nu moet beslissen of zij spelers als Van Peer laten meedoen aan Lakeside, als zij ook van plan zijn een WK bij een andere bond (PDC in dit geval) te gaan spelen.

Het gebeurt regelmatig dat darters te maken krijgen met overlappende agenda's. Topspeelster Beau Greaves zit wat dat aangaat in een vergelijkbaar schuitje door haar eindzege op de Women's World Matchplay kwalificeerde de Lakeside-kampioen zich ook voor het toernooi in Alexandra Palace.