Berry van Peer knikkert Josh Rock uit WK darts en kan vrolijk kerst vieren
i

PDC

Berry van Peer knikkert Josh Rock uit WK darts en kan vrolijk kerst vieren

Pim Huberts • 23:04, 23-12-2023 / Laatste Update: 18:39, 04-01-2024

Berry van Peer heeft de 3e ronde van het WK darts bereikt. De Nederlandse darter won verrassend van de Noord-Ier Josh Rock met 3-1. Rock is de nummer 21 van de wereld. Na de kerst speelt Van Peer tegen Damon Heta.

Check ook: Dat is nog eens binnenkomen! Dit is de knallende walk-on van Berry van Peer

Rock leek niet klaar voor de wedstrijd tegen 'Bionic'. Hij ergerde zich al vroeg aan zijn eigen spel en Van Peer. Hoewel de Nederlander in de eerste set matig scoorde, waren zijn dubbels bijna perfect. En dus ging de eerste set naar Van Peer, tot zijn eigen verbazing.

Prachtige finish

Ook de tweede set ging de kant op van Van Peer. Hij kwam met 2-0 voor in legs en kreeg zelfs setpijlen. Maar toen gooide Rock een belangrijke 107-finish uit. Het deed Van Peer niets, zo leek het. Want Van Peer kan ook finishen. Met Rock in zijn rug gooide hij een heerlijke 121-finish uit voor de set.

Zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen steeg bij Van Peer, waardoor hij met nog meer ontspanning zijn pijltjes gooide. Hij leek los. Van Peer pakte zijn eigen leg en strafte Rock daarna direct af met een 96-finish. Een gefrustreerde Rock gooide vervolgens 2 mooie finishes op rij: 101 en 112. In de laatste leg kreeg Van Peer een matchpijl, maar zijn tegenstander pakte de set door 82 uit te gooien: 2-1 in sets.

In de vierde set vond Van Peer het mooi geweest. Hij won 3 van de 4 legs en pakte de set én de wedstrijd.

Nederlanders

Van Peer is de vierde Nederlander die de 3e ronde van het WK darts heeft bereikt. Richard Veenstra, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld waren hem voor. Ook de Nederlandse Zweed Jeffrey de Graaf dart na de kerst nog.

Bekijk hier ons liveblog.

Check hier de samenvatting: