Berry van Peer na partij tegen Damon Heta: 'Met alle respect...'
i

Getty Images

Berry van Peer na partij tegen Damon Heta: 'Met alle respect...'

Bart van der Wijst • 16:35, 29-12-2023 / Laatste Update: 10:08, 07-01-2024

Berry van Peer verloor vrijdagmiddag met 4-3 van Damon Heta op het WK darts. Daarmee strandde Bionic dus in de derde ronde, terwijl de vierde ronde gloorde na 2 sets tegen Heta. De Nederlander stond met 2-0 voor, maar zakte daarna ver weg. Voor de camera van Viaplay zei Van Peer daar geen verklaring voor te hebben.

"Super klote", waren de kort maar krachtige woorden van Van Peer. "Ik dacht: scorend gaat het prima, paar 180'ers erin en de finishes zijn goed. Maar ik weet het niet. Ineens super slechte scores, slechte wedstrijd. Klaar. Toch 3-3, maar daar heb je niet veel mee."

Bekijk hier de reactie van Van Peer:

Comeback

Van Peer ging van 2-0 voor naar 3-2 achter en leek op weg naar de uitgang toen hij ineens een 108-finish gooide, dat opvolgde met een 11-darter en er 3-3 van maakte. "Leuk, maar daar heb je niet veel aan. Volgende set begin ik gewoon zonder triples en dan kom je nergens", aldus Van Peer, die volgens hemzelf aan het overcompenseren was op jacht naar triples. "Weet niet waarom."

Publiek

Van Peer zocht tijdens de wedstrijd de confrontatie op met het publiek. Dat was volgens hem niet de reden dat het ineens slecht ging. "Ik mis gewoon 3 belangrijke pijlen op dubbel-12, dat is gewoon klote. Dan is het ineens afgelopen", zei hij verwijzend naar de 151 die Heta op het laatst uitgooide. "Met alle respect, ik had niet verwacht dat hij die uit zou gooien. Ik draai mezelf om... triple-20, triple-17 en hij zit erin. Helaas. Het viel niet mijn kant op, het was gewoon slecht voor mijn gevoel."

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld op het WK darts

Bekijk hieronder de samenvatting van Van Peer - Heta: