BOEM! Michael van Gerwen verwoest Dimitri Van den Bergh en staat in finale WK darts

Pim Huberts • 00:40, 03-01-2023 / Laatste Update: 02:04, 08-01-2024

Michael van Gerwen staat in de finale van het PDC WK 2023. MvG slachtte Dimitri van den Bergh he-le-maal af in de halve finale. Mighty Mike ergerde zich kapot aan de constant treuzelende zuiderbuur, maar was simpelweg sterker. De Nederlander won met 6-0 in sets. Opnieuw een whitewash!

Lees ook: Wat fluistert Van Gerwen richting Dimi? MvG ergert zich kapot aan treuzelende Belg

De Nederlander zal dinsdagavond spelen in zijn 6e finale op het WK darts tegen Michael Smith, die Gabriel Clemens naar huis stuurde.

170-spektakel

De wedstrijd leek nog even een spektakel te worden nadat Van den Bergh een 170-finish uitgooide, maar de pijlen vielen al snel de kant op van de Nederlander. In een last leg decider stond MvG na 9 pijlen al op een finish waardoor-ie de set pakte (1-0).

Treuzelende Belg

Van den Bergh bleef maar treuzelen en pakte soms wel 15 seconden voordat hij naar de oche liep. Dit tot ergernis van Van Gerwen. En wat doe je dan? Dan trap je het gaspedaal nog effe harder in. Ook Van Gerwen gooide een 170-finish uit wat leidde tot zijn beste set ooit! Een gemiddelde van 128.8.

Hij kwam met 3-0 voor en leek totaal niet in de problemen te komen. Mede dankzij een fantastische dubbel 16 (6 uit 6 in de 4e set) had een prima spelende Van den Bergh geen enkele kans. De Belg gooide nog wel een 121-finish uit zijn mouw maar zag Van Gerwen al snel naar 5-0 in sets gaan.

Lachende Dimitri

In de laatste set kon Van den Bergh alleen nog maar lachen. Zijn droom was voorbij. Hoewel de Belg de set mocht beginnen, brak de Nederlander direct en won uiteindelijk met 6-0 in sets.

Wil jij volgend jaar zelf genieten van de sfeer en het schitterende darten in Ally Pally? Met Sportreizen.com ben je altijd verzekerd van officiële tickets. Schrijf je hier in om als eerste op de hoogte gebracht te worden van alle mogelijkheden voor zo'n heerlijke reis naar het WK darts in Londen!