Groot succes: check hier welke 7 Nederlanders een tourkaart pakten op Q-school
i

Pro Shots

Groot succes: check hier welke 7 Nederlanders een tourkaart pakten op Q-school

Yvo van Dorst • 22:18, 14-01-2024 / Laatste Update: 14:09, 15-01-2024

Q-school is weer voorbij en maar liefst 7 Nederlanders hebben een tourkaart weten te bemachtigen. Onder die 7 zitten wel een aantal Nederlanders die voor een ander land uitkomen, maar die rekenen we stiekem toch mee. Check hier welke Nederlanders in de toekomst ook in de PDC uit zullen komen!

Na 4 dagen darts in het Duitse Kalkar behoorden Jelle Klaasen, Chris Landman, Martijn Dragt, Jeffrey de Graaf (Zweden), Patrick Geeraets, Jitse van der Wal en Jules van Dongen (de Verenigde Staten) tot de in totaal zeventien gelukkigen. De Graaf deed dit zelfs pas door te winnen in zijn allerlaatste partij en zo de laatste tourkaart te pakken.

Q-school

De wedstrijden op Q-school zijn standaard enkele weken na het WK in Londen. Spelers buiten de top 64 van de wereld moeten dan aan de bak voor hun tourkaart. Met die kaart krijg je toegang tot de toernooien van de PDC en kun je dus stijgen op de Order of Merit. Q-school is opgedeeld in 2 verschillende versies. Eentje voor Engelse speler en één voor andere spelers uit Europa.