Chris Landman houdt Jelle Klaasen uit finale WDF WK na knappe comeback

PRO SHOTS / ProSportsImages

Bart van der Wijst • 23:55, 09-12-2023 / Laatste Update: 10:20, 05-01-2024

Chris Landman staat in de finale van Lakeside! De Nederlander versloeg landgenoot en oud-winnaar Jelle Klaasen in een zinderende halve finale van het WDF WK. Landman kwam terug van een achterstand en won met 5-3 in sets.

Er leek weinig aan de hand voor Klaasen, die in 2006 wereldkampioen werd op Lakeside bij de BDO. The Cobra kwam met 3-1 voor in sets, maar toen begon de motor te haperen.

Comeback

Klaasen kreeg kansen om er 4-2 van te maken. Dat deed hij niet, omdat hij zijn dubbels miste. Landman profiteerde en knokte zich terug tot 3-3. De 7e set bleek uiteindelijk een belangrijke. The Countryman snoepte gelijk de leg van Klaasen af en verzilverde zijn break. Hij won uiteindelijk ook de set en bracht de stand op 4-3.

In de laatste set die Landman zelf mocht beginnen kwam hij even in de problemen. Klaasen brak hem, maar Landman herstelde snel. Met een 100-finish (triple 20 en tops) maakte hij het bij zijn eerste wedstrijdpijl af. Geen nieuw succes dus voor Klaasen, wel een mooie overwinning voor Landman. Hij speelt zondag de finale tegen de Belg Andy Baetens.

Bij de vrouwen speelt Aileen de Graaf de finale tegen Beau Greaves.