Chris Landman plaatst zich voor kwartfinale op Lakeside, Alexander Merkx naar huis
i

Pro Shots

Chris Landman plaatst zich voor kwartfinale op Lakeside, Alexander Merkx naar huis

Noah Hoogenboezem • 19:27, 07-12-2023 / Laatste Update: 06:08, 07-01-2024

Op Lakeside was er donderdagmiddag goed en slecht nieuws voor de Nederlandse darters. Chris Landman wist de kwartfinale van 'het andere WK' te halen, maar voor Alexander Merkx kwam er een einde aan het toernooi. Landman is na Wesley Plaisier de tweede Nederlander bij de laatste 8 van het WK bij de WDF en daar gaat er sowieso nog eentje bijkomen.

Landman speelde tegen de Zwitser Thomas Junghans en dat werd een spannende pot. De Nederlander begon waardeloos aan de partij en verloor dan ook de eerste set. Landman kwam daarna beter in zijn spel en kwam op een 2-1-voorsprong in sets. Junghans dwong toch nog een beslissende vijfde set af, maar daarin was de als 7e geplaatste Landman toch te sterk.

Merkx exit

Merkx speelde eerder op de donderdagmiddag tegen de Zweed Dennis Nilsson, maar verloor met 3-1 in sets. De Nederlander maakte zijn debuut op Lakeside.

Nederlands onderonsje

Naast Landman en Plaisier gaat er nog een derde Nederlander in de kwartfinales komen. Jelle Klaasen en Dennie Olde Kalter spelen donderdagavond namelijk in de achtste finales nog tegen elkaar.