Christian Kist moet blessures afschudden voor WK darts: 'Begon 2 dagen na laatste Pro Tour-toernooi'
i

ANP

Christian Kist moet blessures afschudden voor WK darts: 'Begon 2 dagen na laatste Pro Tour-toernooi'

Marcel Roes • 22:21, 14-12-2023 / Laatste Update: 19:40, 04-01-2024

Christian Kist is een van de 12 Nederlanders die meedoen aan het WK darts 2024. The Lipstick is bovendien een van de paar oud-wereldkampioenen in het speelschema! Oké, hij won niet het WK van de bond PDC, maar was wel de sterkste op het WK van de BDO in Lakeside, in 2012.

Bij de PDC heeft Kist het moeilijk. Begin 2023 greep hij mis bij de Q-School, zodat hij nu geen PDC-tourkaart heeft. Des te knapper dat hij zich toch plaatste voor het grootste en belangrijkste toernooi van de dartswereld.

Blessures

Maar hoe kan het dat Kist de jaren na de Lakeside-triomf niet meer zo piekte? Hij legt tegen Dartsnieuws.com uit dat hij last had, en heeft, van jicht. "Dat zit dan over bijna mijn hele lichaam; op mijn elleboog, handen, knieën en voeten", legt Kist uit.

Check dit ook: Programma en speelschema WK darts | Check hier wanneer er gegooid wordt in Ally Pally

Medicijnen

Met medicijnen kan hij de jicht onderdrukken. Maar een nieuw probleem diende zich aan: een handblessure. "Ik had last van een peesontsteking in mijn werphand", aldus Kist. "Dat begon twee dagen na het laatste Pro Tour-toernooi. Ik heb er nog een klein beetje last van, maar het gaat aardig goed."

WK 2024

Hij kijkt uit naar het WK. En ook in 2024 stort hij zich vol op het darten. Een andere job ernaast heeft hij sowieso niet. "Aan het begin van het jaar had ik eerlijk gezegd niet gedacht dat ik dat zou halen, maar toch een geweldig jaar gehad. Ik heb er de afgelopen jaren hard voor gewerkt om hier weer terug te komen."

Lees hier alles over het prijzengeld bij het WK darts 2024.