Clayton heeft zin in darts mét publiek: 'Het zou me niet moeten veranderen, ik ben gewoon Jonny'
i

Getty

Clayton heeft zin in darts mét publiek: 'Het zou me niet moeten veranderen, ik ben gewoon Jonny'

Sjors Tanis • 13:46, 24-05-2021 / Laatste Update: 17:26, 07-01-2024

Jonny Clayton strijdt in de Premier League Darts nog altijd mee voor de bovenste plekken. De Engelsman ziet deze week, in de eindfase, de fans weer terugkeren in de zaal.

"Het zou me niet moeten veranderen als de fans terugkomen. Als 'contender' heb ik in het verleden al in de Premier League gespeeld voor volle zalen. Het jaagt mij alleszins geen angst aan", aldus Clayton bij Oche180.

Voedselpakketten bezorgen

"De debutanten hebben goed gespeeld in de Premier League. We hebben druk gezet op de oude garde", kijkt de darter terug op deze editie. Clayton, die naast darter ook stukadoor is bij de gemeente, werd de voorbije maanden gevraagd voedselpakketten te bezorgen tijdens de coronacrisis. "De glimlach op de gezichten van de mensen bij het bezorgen van de voedselpakketten, dat raakte een gevoelige snaar. Het is moeilijk om naar sommige mensen te kijken en te denken dat mijn leven geweldig is. Maar het leven van sommige mensen is niet zo goed. Ik ben gewoon een van de gelukkigen en dat is de manier waarop ik tegen het leven aankijk. Ik denk niet dat ik iemand speciaal ben, het is gewoon mijn werk en wat ik doe. Ik heb een baan bij de gemeente en een baan als darter. Ik ben gewoon Jonny."