Danny Noppert en Martijn Kleermaker pakken laatste tickets voor Grand Slam of Darts, Barney ontbreekt
i

PDC

Danny Noppert en Martijn Kleermaker pakken laatste tickets voor Grand Slam of Darts, Barney ontbreekt

Noah Hoogenboezem • 17:27, 03-11-2023 / Laatste Update: 20:54, 04-01-2024

Danny Noppert en Martijn Kleermaker hebben zich op het nippertje geplaatst voor de Grand Slam of Darts. De 2 Nederlanders pakten vrijdag bij het kwalificatietoernooi 2 van de 8 overgebleven tickets. 16 andere Nederlanders probeerden het ook, maar zij haalden het niet. Raymond van Barneveld haalde vorig jaar de halve finale van de Grand Slam, maar moet dit jaar het toernooi missen.

24 van de 32 namen waren al bekend en dus streden alle overgebleven Tour Card-houders nog om 8 plekjes. Noppert moest door de finaleplek van James Wade op het EK ineens deelnemen aan het kwalificatietoernooi, maar dat was geen enkel probleem. The Freeze won van Robert Owen (5-0), Rusty-Jake Rodriguez (5-3) en Alan Soutar (5-2) en doet dus toch mee.

Kleermaker ontsnapt

Martijn Kleermaker gaat zijn debuut op de Grand Slam maken na een paar knappe overwinningen. De Nederlander versloeg Keegan Brown, Simon Whitlock, Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts. Kleermaker kwam tegen Van den Bergh heel goed weg, want de Belg miste maar liefst 9 (!) wedstrijdpijlen.

BarNIET

Richard Veenstra haalde net als Noppert en Kleermaker de laatste ronde, maar ging onderuit tegen Brendan Dolan. Van Barneveld, winnaar van het toernooi in 2012, verloor in zijn eerste kwalificatiepartij van de Kroaat Boris Krcmar. Van Barneveld en Van den Bergh zijn niet de enige grote namen die er niet bij zijn: ook José de Sousa, winnaar in 2020, wist zich niet te plaatsen.