WK darts: dit is waarom Engelsman Darren Penhall voor Australië speelt
i

PDC

WK darts: dit is waarom Engelsman Darren Penhall voor Australië speelt

Pim Huberts • 15:52, 16-12-2023 / Laatste Update: 14:19, 05-01-2024

De Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen speelt zaterdagmiddag op het WK darts tegen een andere darter met een dubbele nationaliteit. Zijn tegenstander is Darren Penhall. Hij speelt voor Australië, maar komt uit Engeland. Hoe zit dat?

Check ook: Live WK darts | De eerste middagsessie, met ‘halve Nederlander’ Jules van Dongen

Van Dongen vertrok voor de liefde naar Amerika. Hier pakte hij voor het eerst de dartpijlen serieus op. En hij bleek er enorm goed in te zijn. Zaterdag maakt hij zijn debuut op het PDC WK. Hij speelde vorig jaar al wel op het WDF WK.

Wie is Darren Penhall?

Darren Penhall is een 51-jarige Engelsman die bij de PDC voor Australië speelt. Hij is geboren in het Engelse Saint Austell, maar woont inmiddels op Coochiemudlo Island, in de buurt van Brisbane.

Australië

Penhall woont sinds 2010 in Australië. Zijn zus vertrok in 1989 al, die hij vaak bezocht. Toch moest hij terugkeren naar Engeland. Voor even dacht hij in 2016. Om voor zijn zieke moeder te zorgen. Maar dat bleek langer te gaan duren dan verwacht. Andere familieleden werden ook ziek en de opkomende coronapandemie zorgden ervoor dat Penhall in 2020 ook nog in Engeland was.

Graafmachine

Hij besloot om Q-School te spelen, waar hij een PDC Tourkaart won. Toen kwam hij nog voor Engeland uit, maar na een onsuccesvolle 2-jarige periode op de PDC Tour, vertrok hij weer naar Australië. Hier besloot de graafmachinebestuurder de regionale dartstour van Australië aan te doen. Hij won 11 van de 21 DPA-titels en plaatste zich met overtuiging voor zijn eerste WK darts.

Check het volledige speelschema van het WK darts 2024 hier.