Dartkenners lyrisch over Gian van Veen: 'De hype is volledig terecht'
i

PDC Darts

Dartkenners lyrisch over Gian van Veen: 'De hype is volledig terecht'

Bart van der Wijst • 20:05, 10-11-2023 / Laatste Update: 00:24, 09-01-2024

Gian van Veen is de next big thing in de dartwereld. De 21-jarige Nederlander veroverde dit seizoen een tourkaart bij de PDC en maakte indruk met onder andere een halve finale op het EK darts. De dartcrew van Sky Sports is lyrisch over de Nederlander.

"De hype is volledig terecht", opent analist Laura Turner. "Je komt niet voor niets zo ver op een toernooi (EK darts, red.) of verslaat Michael van Gerwen niet zomaar. Maar hij is ook erg solide in zijn optredens en wordt beter en beter. Althans, dat is wat we zien."

Ontwikkeling

Lakeside-kampioen Mark Webster ziet dat ook. "Van Veen is een van de meest verbeterde spelers op de tour. Hij klopt nu op de deur en ik denk dat hij zijn carrière heel goed op gang brengt", aldus de Welshman. Als alles klikt, is hij moeilijk te verslaan. Ik kijk er naar uit om hem op de Grand Slam (of Darts, red.) te zien."

Dit is het schema van de Grand Slam of Darts

Van Veen zit bij de Grand Slam in een poule met Gerwyn Price, Ryan Searle en Nathan Rafferty. Hij plaatste zich ook voor de Players Championship Finals in Minehead, waar hij óók het jeugd-WK speelt tegen de talentvolle Engelsman Luke Littler (16).