Dartsicoon Phil Taylor had miljoenen, maar leefde van 230 euro per week: ‘Ik was altijd blut’
i

Getty Images

Dartsicoon Phil Taylor had miljoenen, maar leefde van 230 euro per week: ‘Ik was altijd blut’

Jeroen Rooseboom • 16:32, 05-12-2023

Op het hoogtepunt van zijn illustere dartscarrière leefde Phil Taylor (63) van amper 200 Britse pond (ruim 230 euro) per week. Niet omdat hij niet meer geld had, integendeel - het was een zeer bewuste keuze van Taylor.

De Brit is de meest succesvolle speler die de PDC ooit heeft gekend. De nu 63-jarige Engelsman won liefst 14 keer het WK. In aanloop naar een nieuw toernooi in Alexandra Palace kwam Taylor, die in 2018 een punt zette achter z’n profcarrière, met een opvallend verhaal op de proppen in een interview met de Britse krant Daily Star.

Hongerig blijven

Zo succesvol als hij was op het podium, zo sober leefde hij namelijk ernaast. "Ik 'gunde' mezelf 200 pond per week, dus ik was altijd blut en flirtte zelfs met de armoedegrens", aldus The Power. "Die 200 pond hadden ook 1, 2 of 3 miljoen kunnen zijn, maar een hongerige leeuw vecht harder dan een leeuw die net gegeten heeft. Je moet jezelf hongerig houden. Ik had 30 huizen, was miljoenen waard, maar volgens mij was dat basisloon alles wat ik waard was."

Lees ook: WK darts 2024 | Programma per dag en speelschema tot aan finale

Succesvol was de aparte aanpak in elk geval wel. Taylor won ook onder meer ook 16 keer de World Matchplay, 11 keer de World Grand Prix en 2 keer het WK van de BDO (die andere dartsbond). Taylor nam op 1 januari 2018 afscheid als darter na de verloren WK-finale tegen debutant Rob Cross.