Dartssensatie Luke Littler traint nauwelijks: 'Niet eens een uur per dag'
i

PDC

Dartssensatie Luke Littler traint nauwelijks: 'Niet eens een uur per dag'

Noah Hoogenboezem • 11:56, 05-01-2024 / Laatste Update: 11:04, 15-01-2024

Luke Littler verraste de hele dartswereld met zijn finaleplek op het WK darts. De 16-jarige versloeg onder meer Raymond van Barneveld, Rob Cross en Andrew Gilding op weg naar de finale en mag als beloning meedoen aan de Premier League. Je zou zeggen dat je veel moet trainen om tot zo'n niveau te komen, maar dat is helemaal niet het geval.

"Ik train niet eens een uur per dag", zei Littler donderdag tot verbazing van een verslaggever van Sky Sports. De 16-jarige vindt er niet zo veel aan: "Hooguit 45 minuten per dag. Ik vind het maar saai om alleen te trainen." De verslaggever merkt op dat hij dan veel talent moet hebben: "Blijkbaar wel, want ik train nauwelijks."

WK-verrassing

Littler pakte in november de wereldtitel bij de jeugd en was heel dichtbij het winnen van het WK bij de senioren. Uiteindelijk versloeg Luke Humphries hem in de finale. Littler begon het WK als de nummer 164 van de wereld, maar staat nu op de 31e plaats. Hij was de jongste WK-finalist ooit.

Premier League

Littler gaat ook de jongste deelnemer aan de Premier League ooit worden. Dat toernooi begint op 1 februari en dan is Littler net 17 jaar oud geworden. Het was wel de vraag of de PDC het aan zou durven, want de 16-jarige krijgt daardoor een heel vol programma in 2024. Darter Vincent van der Voort begrijpt wel waarom Littler mee mag doen.