Dé angstgegner van Luke Littler in 2023: 'Dit is het geheim'
i

PDC Darts

Dé angstgegner van Luke Littler in 2023: 'Dit is het geheim'

Bart van der Wijst • 20:05, 03-01-2024 / Laatste Update: 16:01, 05-01-2024

Luke Littler staat achterlijk goed te gooien dit WK. Daarom bereikte hij ook met overmacht de finale, waarin hij speelt tegen naamgenoot Luke Humphries. Gelukkig voor Littler speelt hij niet tegen de Belg Andy Baetens. Littler verloor op de MODUS Super Series in 2023 bijna iedere partij van hem: 3 uit 4. Baetens kroonde zich onlangs tot wereldkampioen bij de WDF.

Littler verliezen? Ja, het kan echt. Al dateert de laatste keer van 3 oktober. Toen was de Schot Andy Boulton met 4-2 in legs te sterk voor Littler. Een dag eerder won Boulton zelfs met 4-1. In totaal verloor Littler 25 keer bij de MODUS Super Series, maar daar stonden wel 79 overwinningen tegenover.

Baetens

"Eigenlijk moet je elke beurt twee triples raken of je hangt eraan", zegt Baetens in gesprek met Het Nieuwsblad. "En een beetje geluk hebben dat hij zelf wat minder is, want het is echt een fenomeen. Ik heb er echter nooit schrik van gehad, dan ben je al op voorhand verloren. Het ‘geheim’ is dus om hem constant onder druk te zetten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan", aldus de winnaar van het WDF WK.

Achter de schermen is Littler volgens Baetens erg op zichzelf. Ook kan hij moeilijk tegen zijn verlies. "Nadat ik hem eens versloeg, weigerde hij mij een hand te geven. Jeugdigheid zeker? Het verbaast me sowieso wat hij nu aan het doen is, maar aan de andere kant ook weer niet. Ik heb al zijn wedstrijden gezien, het is iemand waarvoor je gaat zitten."

PDC

Bij de grote mannen van de PDC verloor Littler ook een keertje, dat was op het UK Open. Toen was latere halve finalist Adam Gawlas met 10-8 te sterk voor de Engelsman in de 4e ronde. Op de Development Tour moest Littler zijn tegenstander 19 feliciteren, maar daar won hij ook 126 keer!

Overigens is Littler in 2024 niet meer welkom bij de Development Tour. Niet omdat hij te oud is maar omdat hij te hoog staat op de Order of Merit. Spelers in de top-32 mogen niet meer meedoen aan de jeugdtoernooien. En Littler bezet momenteel de 31e plek.

Prijzengeld WK darts: dit kan de 16-jarige Luke Littler in de finale van WK darts verdienen