De harde wetten van Q-School: Schot eruit met 100 gemiddeld, Engelsman door met amateurgemiddelde
i

PRO SHOTS / ProSportsImages

De harde wetten van Q-School: Schot eruit met 100 gemiddeld, Engelsman door met amateurgemiddelde

Bart van der Wijst • 15:36, 09-01-2024 / Laatste Update: 12:42, 15-01-2024

In Milton Keynes (Engeland) en Kalkar (Duitsland) zijn honderden darters bezig aan hun jacht om een tourkaart te veroveren. Momenteel wordt de First Stage van Q-School gehouden en daar proberen darters zich te plaatsen voor de Final Stage. De wetten van Q-School zijn keihard en dat ondervond ook Jim McEwan.

- Dit zijn de Nederlandse deelnemers aan Q-School

Hij verloor bij de Britse Q-School met een gemiddelde van 100.01. McEwan uit Schotland ging er met liefst 5-1 af tegen de Amerikaan Alex Spellman. Hij ging door en McEwan moet het woensdag opnieuw proberen. Gelukkig voor hem staat hij er op de UK Q-School First Stage Order of Merit wel goed voor.

Door met amateurgemiddelde

Keek McEwan een paar borden verderop, dan zag hij de Engelsman Colin Tyrer winnen met een gemiddelde van 65.34. Een gemiddelde dat ze in de plaatselijke kroeg in Milton Keynes ook makkelijk aantikken. Tyrer versloeg landgenoot PJ Woods (die 61 gemiddeld gooide) met 5-2. Een ronde later was het alsnog afgelopen voor Tyrer, die toen niet veel beter gooide: 65.84.

Chucky

De 56-jarige McEwan loopt al wat jaartjes mee in de dartswereld. Zo gooide hij ooit een negendarter tegen Raymond van Barneveld op een Players Championship. Toch was Chucky vooral actief bij de BDO en WDF. In 2021 won hij de British Classic Men, een toernooi dat Luke Littler in 2023 op zijn naam schreef.