Debutant Van Trijp na winst op oud-wereldkampioen: ‘Sorry baas, ik kom nog niet werken’
i

Getty Images

Debutant Van Trijp na winst op oud-wereldkampioen: ‘Sorry baas, ik kom nog niet werken’

admin • 09:30, 20-12-2022 / Laatste Update: 08:46, 12-12-2023

Danny van Trijp won maandagavond bij zijn debuut op het WK darts in de 1e ronde van voormalig wereldkampioen Steve Beaton. De 58-jarige Engelsman werd in 1996 wereldkampioen, maar moest nu zijn meerdere erkennen in de jonge Nederlander.

Van Trijp gaf aan niet nerveus te zijn geweest voor zijn WK-debuut: "Ik werd maar niet zenuwachtig, terwijl ik dit wel had verwacht. Ik stond opeens op het podium en toen had ik niets meer te verliezen." Hij gaf aan dat hij zelf eigenlijk niet zo vaak darts kijkt op televisie: "Ik houd niet van darts kijken, op het WK kijk ik vaak alleen de 1e en 2e ronde. Dan zie je namelijk spelers die je nooit ziet. Dan vind ik het leuk om te kijken wat ze tegen de grote namen doen. Nu sta ik er zelf. En dan win je ook nog."

Pakketbezorger

Van Trijp is nog geen fulltime dartsprof en werkt er dan ook nog naast als pakketbezorger. Hij had meteen na zijn winstpartij een boodschap voor zijn werkgever: "Sorry baas! Ik kom deze week niet meer werken, maar ik denk dat hij wel gekeken heeft, haha. Ik ga lekker met m’n vriendin shoppen in Londen en dan voorbereiden voor vrijdag."